Cazacus Software

DE LA PROFESIONIȘTI, PENTRU PROFESIONIȘTI

Asistență online

În principiu asistența se face prin intermediul AmmyyAdmin, pentru care avem licență de utilizare, și deci nu suntem limitați în vreun fel. Din păcate, începând cu a doua jumătate a lui 2016 AmmyyAdmin este detectat, în mod eronat, ca virus de tot mai multe programe antivirus. Probabil din această cauză conexiunea AmmyAdmin se întrerupe relativ des pe unele calculatoare, iar utilizarea lui în aceste condiții poate deveni enervantă.

Prin urmare vom folosi, experimental, varianta "free" a programului AnyDesk, un produs care utilizează un codec nou, special conceput pentru interfețele grafice moderne. Producătorul se laudă că este cea mai rapidă și cea mai puțin consumatoare de resurse aplicație de asistență existentă la ora actuală. (2017)

Asistență online cu AnyDesk Asistență cu AnyDesk Asistență online cu Ammyy Admin Asistență cu Ammyy Admin

Asistența cu AnyDesk

AnyDesk poate fi lansat și direct din programul Contabil Profesional, veți observa butonul cu pictograma AnyDesk (un romb roșu) plasat în partea stânga - jos a ferestrei principale, chiar deasupra butonului aferent lui AmmyAdmin

Asistență cu AmmyyAdmin

Asistență cu Ammyy Admin

Ammyy Admin poate fi lansat și direct din programul Contabil Profesional, veți observa butonul cu pictograma Ammyy (un A roșu) plasat în partea stânga - jos a ferestrei principale,

  1. Luați legătura telefonică cu persoana care doriți să vă ofere asistența online (0264-41.86.85 sau 07-452.66.452 M.Cazac)
  2. Downloadați și lansați în execuție AmmyyAdmin.exe; răspundeți "Run", "Unblock" la eventualele dialoguri de securitate afișate de Windows
  3. Este posibil ca după lansare AmmyyAdmin să se minimizeze în "Notification Area" (în dreapta jos, acolo unde este ceasul);  dacă totuși nici acolo nu îl vedeți apăsați eventual pe săgetuțele care măresc zona respectivă) ; după ce l-ați localizat, dați un clic pe el, și va afișa fereastra care ne trebuie.
  4. Inițierea unei sesiuni; odată lansat, programul afișează o fereastră care are în partea stânga-sus, pe fond verde, un ID, (un șir de cifre) ; comunicați respectivul ID ; operatorul nostru îl va folosi pentru a-l introduce într-un program similar, care va contacta calculatorul Dvs.
  5. După ce se realizează conexiunea va trebui să permiteți explicit accesul la calculator, apăsați "Accept" în dialogul afișat de AmmyyAdmin imediat ce operatorul nostru inițiază conectarea; sunteți astfel de acord ca acesta să vadă ecranul calcuatorului Dvs.
  6. După ce dați acceptul, operatorul nostru are acces la calculatorul Dvs; veți observa acest lucru pe ecran
  7. În continare se va desfășura sesiunea de asistență
  8. La terminarea sesiunii închideți fereastra Ammyy, de pe ecran, task-bar sau toolbar.
Ești aici: Cazacus Asistență online