Cazacus Software

DE LA PROFESIONIȘTI, PENTRU PROFESIONIȘTI

Actualizarea 1942

Salarii Concedii medicale în prelungire

Concedii medicale în prelungire

Modificarea codului de indemnizație

Legislația definește un stagiu minim de cotizare pentru anumite boli, și un altul pentru alte boli, prin urmare, la modificarea codului de indemnizație se poate modifica și stagiul minim de cotizare, care duce după sine modificarea bazei de calcul a mediei zilnice.

Anterior actualizării modificarea unui cod de indemnizație ducea la re-determinarea bazei de calcul pentru media zilnică așa cum am arătat mai sus, chiar dacă era vorba de un concediu medical în prelungire.

După actualizare programul funcționează corect, păstrează baza de calcul a certificatului inițial indiferent de schimbările în codul de indemnizație. La modificarea codului de indemnizație a unui certificatului în prelungire nu se modifică media zilnică, aceasta este preluată din certificatul inițial

Scurtătura ALT+P

Se poate utiliza ALT+P pentru a bifa / debifa [] certificat in prelungire

Introducerea unui certificat medical în prelungire se face pe baza unui certificat medical inițial; pentru a marca că un certificat este în prelungire trebuie sa bifați corespunzător și apoi să introduceți certificatul inițial.

Bifarea se poate face fie cu mouse-ul, fie cu tasta ALT+P; în oricare din cazuri dacă rezultă o bifă pusă ([x] certificat în prelungire) se vor deschide câmpurile pentru a introduce seria și numărul certificatului inițial

Parametru mod de completare cod indemnizație

Codul indemnizației certificatului în prelungire poate fi același sau diferit față de cel al certificatului inițial.

S-a introdus un parametru global, care indică programului cum să se comporte în momentul specificării unui certificat inițial: să completeze sau nu automat codul de indemnizație de pe certificatul inițial și pe certificatul în prelungire.

Parametrul este accesibil din "State de plata" -> "Parametrii" -> "Alti parametrii' : "Completare concedii medical in prelungire"

Inițial parametrul este bifat, pentru a menține funcționalitatea așa cum era ea înainte de actualizare, dar noi vă recomandăm să-l debifați deoarece în conjuncție cu utilizarea scurtăturii ALT+P veți fi mai productiv la introducerea certificatelor medicale în prelungire

  1. Completați câmpurile serie / număr certificat
  2. Introduceți codul indemnizației
  3. Tastați ALT+P pentru a marca [x] certificat în prelungire
  4. Introduceți numărul și seria certificatului inițial